1728

ADHD skole

ADHD og skole

 
Skole
 
Det kan være et svært valg at skulle finde den helt rette skole til sit barn - og du vil have mange spørgsmål. For hvad skal du vælge? Hvor findes den bedste skole? Og findes der specielle ADHD Skoler? Hvordan støtter jeg bedst mit barn til at få en god og positiv skolegang i et godt læringsmiljø - og med gode kammerater? Der findes selvfølgeligt ikke noget svar på disse spørgsmål - og valget af skole vil afhænge af mange ting. Alle forældre vil jo deres barn det allerbedste. Men der er også andre vigtige ting du er nødt til at tage med i overvejelserne, for at familien kan hænge sammen som helhed. Der kan være økonomiske betragtninger, geografisk beliggenhed, andre familiære hensyn at tage m.v.
Det er vigtigt, at lærene har de fornødne færdigheder til at hjælpe børn med at styre deres ADHD. Og det har mange lærere, men da størstedelen af børn med ADHD ikke går i specialklasse, er deres lærere som regel begrænset af de mange børn i klassen og de får for få resurser i folkeskolen til at kunne yde den rette bistand og vejledning.
 

Undervisning af forældre

En anden vigtig del af behandling af et barn med ADHD er undervisning af forældrene. Børn med ADHD reagerer måske ikke på forældrenes regler i praksis, så derfor anbefaler eksperterne undervisning af forældre. Denne fremgangsmåde, hvor forældrene bliver undervist i at lære deres barn om organisation, udvikling af evner til at løse problemer og om at lære at tackle deres ADHD symptomer, har været en stor succes.
Undervisning af forældrene kan gennemføres i grupper eller med individuelle familier og tilbydes af terapeuter eller specialklasser.
 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.