Tourette

Tourette

Tourette
 
Tourette er en neurologisk lidelse og skyldes en forstyrrelse i hjernens signalstoffer. Der menes at være 4000-6000 børn og unge i Danmark, som har Tourette - og af dem er langt størstedelen drenge. Diagnosen findes i to former, simpel Tourette og Tourette +.
Ved simpel Tourette ser man motoriske og verbale tics. Det kan f.eks. være trækninger ved øjnene og i ansigtet, hyppig blinken, spjæt med arme og ben og knæk med fingrene. Desuden kan det være pludselig udstødelse af mærkelige ord, eller pludselige lyde, som grynt, snøft, brummen, hylen m.v.
Tourette kan også være ledsaget af andre symptomer - og kaldes så Tourette+. F.eks. kan Tourette være ledsaget af ADHD. I ADHD - Tourette tilfælde vil barnet oftest have brug for ekstra pædagogisk støtte i børnehaven eller skolen.

Tourette Behandling


Nogle børn har god gavn af adfærdsterapi. Andre kommer i medicinsk behandling i mere alvorlige tilfælde, hvor der måske er voldsomme ufrivillige bevægelser. I disse tilfælde findes der medicin, der kan dæmpe bevægelserne.
 
mentaltrænings Cd Mentaltræning CD Mentaltræning i denne form hjælper børn med Tourette
Nogle børn får søvnproblemer og får derfor medicin mod dette, men rigtig mange falder i søvn ved hjælpe af mentaltrænings cd'er uden brug af sovemedicin. Nogle børn lider også af vinterdepressioner, og i disse tilfælde kan man behandle med lysterapi. I svære tilfælde er man dog nogle gange nødt til at give antidepressiv medicin. I de allerfleste tilfælde klarer børnene sig dog heldigvis uden medicin - og det er absolut kun i yderste nødstilfælde at man skal ty til brug af medicin.
Mentaltrænings Cd'er er et godt bud på at hjælpe Tourette barn til et øget selvværd. Det er måske let at forstå at børn med denne adfærd ikke får for meget ros og påskønnelse, og derfor slides deres selvværd helt uforskyldt. Læs mere om mentaltræning til børns selvværd

Tourette symptomer

 
Faktisk havde komponisten Mozart Tourette.
Ofte bliver børn med Tourette opfattet som dårligt opdragede og uartige, hvilket er synd, for i virkeligheden lider de af en fysisk sygdom. Mange tror fejlagtigt at børnene har en sindslidelse eller er dårligt begavede - men faktisk er mange børn med Tourette meget kreative og har helt særlige evner indenfor kunst og musik. Faktisk havde komponisten Mozart Tourette.
De første symptomer på at et barn har Tourette viser sig, når barnet er 5-6 år gammelt, og mange Tourette børn kommer til psykolog eller til tale/ hørepædagog på grund af de lyde, de laver (grynt, mærkelige ord, snøften, hylen, brummen osv.). Derfor kan der gå lang tid før børnene evt. kommer til en børneneurolog, som kan stille den korrekte diagnose. Sygdommen kan ikke ses på hverken røntgenbilleder eller i en blodprøve. Børneneurologen stiller diagnosen ved at tale med barnet og forældrene om de symptomer, barnet har - og ved at observere barnets adfærd. Især lægges der vægt på at tale med barnets far for at høre om han, som barn havde tendens til tvangsprægede handlinger eller tics.
 
Tourette
I svære tilfælde af Tourette, bliver børnene næsten altid diagnosticeret, fordi de har en så markant anderledes adfærd. De lette tilfælde kan dog nemt overses. Børn, der har lette Tourette symptomer, kan have en forringet livskvalitet. For hvis man ofte blinker med øjnene, grynter eller rynker på næsen, så vil man let blive offer for drillerier og mobning. Et barn med Tourette vil ofte blive bedt om ”at holde op med den dårlige vane” - men det kan barnet ikke. Mange Tourette børn kan have en lang lidelsesfuld historie bag sig, så for både barnet og forældrene vil det være en stor lettelse at få sat ord på den usædvanlige opførsel. Der er en tendens til, at de ufrivillige lyde og bevægelser tager til, når barnet er under pres. Desuden har det vist sig, at mange af de børn der stammer, faktisk har Tourette.
Nogle forældre undlader at tage deres Tourette barn med ud at handle, for at undgå at der skal opstå pinlige situationer. Måske orker de ikke at skulle samle alle de ting op, som barnet kommer til at vælte. En anden belastende situation kan være, hvis barnet bruger ”papegøje-tale”, altså gentager alt det som modparten siger. Det kan give anledning til misforståede situationer, hvis en ekspedient spørger: ”Hvad kan jeg hjælpe med”, og barnet så gentager det. En anden belastning, som man udsættes for, når man har et barn med Tourette kan være provokerende, frække eller uheldige ord - eller endog frække bevægelser. Det er dog kun for en mindre gruppe Tourette børn, at dette gør sig gældende. Derudover er mange Tourette børn meget diskussionslystne og får let anfald af raseri. Dette giver selvfølgelig også problemer i forhold til andre mennesker. Der er ikke noget at sige til, at mange Tourette børn møder megen modstand i livet.
For 1/3 del af alle Tourette børn forsvinder symptomerne helt, før de bliver voksne. For 1/3 del dæmpes symptomerne i løbet af deres opvækst. Og for 1/3 del fortsætter symptomerne op i voksenalderen. Dog er det vigtigt at bemærke, at symptomerne næsten altid bliver svagere med alderen.
Priser fra 178- kr.

per side
Nyhed: Du behøver ikke at downloade. Log ind på "Min side" og afspil dine køb ligesom på en app.
 1. "Du er fantastisk" covers

  Du er fantastisk (8 - 12 år)

  648,00 kr

  Download:

  368,00 kr

  CD: 438,00 kr
  Fire Cd'er /downloads inklusive bog. Styrk selvværd, selvtillid og mod. Forebyg mobning, stop jalousi, skab glæde og trivsel. I et Harry Potter lignende troldmands univers på planeten Saturn er dit barn hovedpersonen i disse nye historier.

 2. Du er helt unik (5 - 9 år) Introduktionstilbud!

  Du er helt unik (5 - 9 år) Introduktionstilbud!

  648,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 398,00 kr
  NYHED!
  Fire CD'er / downloads inklusive bog. Styrk selvværd og selvtillid. I sommerfugledalen er dit barn hovedpersonen i disse nye historier ...

 3. Du er den bedste (3 - 7 år)

  Du er den bedste (3 - 7 år)

  648,00 kr

  Download:

  368,00 kr

  CD: 438,00 kr
  Fire Cd'er / downloads inklusive bog styrker selvværd og selvtillid og får dit barn til at smile hele vejen til drømmeland.. I nuslingetræet er dit barn hovedpersonen i disse dejlige historier.

 4. "Du ka' - du er god nok" cover

  Du ka - du er god nok (8 - 12 år)

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr

  Større børn med ADHD symptomer falder lettere til ro og bliver både gladere og mere positive.

 5. "Du er helt rigtig" cover

  Du er helt rigtig. (8 - 12 år)

  Download:

  228,00 kr

  CD: 248,00 kr
  Dobbelt Cd/downloads. Det bedste du kan gøre for dit barn: Skab ekstra selvsikkerhed, selvværd og glæde. Giv dit barn en uvurderlig gave for livet. Ekstra fordele: Slut med sengetids problemer, mere koncentration og et perle humør.

 6. "Glæde - Energi - Selvværd" cover

  Glæde - Energi - Selvværd (12 - 16 år)

  Download:

  228,00 kr

  CD: 248,00 kr
  Dobbelt CD/downloads. Teenagere har mange problemer. Tag toppen af de fleste problemer med ekstra selvværd. Problemer i forhold til dagligdagen i skolen, blandt vennerne og i forholdet til forældrene. Her får du effektive indsigter og metoder til....

 7. "Psykisk overskud" cover

  Psykisk overskud - Rabatpakke som 3 Cd'er/downaloads

  534,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr

  Symptomer som søvnbesvær, søvnproblemer, rastløshed, koncentrationsbesvær tackles bedre med disse tre Cd'er.

 8. "Sov Godt" cover

  Sov Godt

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  "Sov godt". Hvorfor tage sovemedicin, når afspænding er bedre og uden bivirkninger?. Nu er det slut med søvnløshed. "Sov godt" er konstrueret til at løse søvnbesvær. Fald i søvn og sov hele natten uden sovemedicin, uden bivirkninger.

 9. "Nul Stress" Cover

  Nul Stress

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Er det rigtigt at stress giver indre uro, irritabilitet, depression, konflikter, utilfredshed, en dårlig søvn? Hvis svaret er ja, så har du her en rigtig god løsning.

 10. "Indre Ro" cover

  Indre Ro

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Mere afslappet og mindre stress. Stop indre uro og løs dine søvnproblemer - skab psykisk balance - overskud, trivsel afspænding og velvære til dig .....

 11. "Positivitet - Rabatpakke " covers

  Tænk Positivt - Rabatpakke som 3 Cd'er/downloads

  584,00 kr

  Download:

  348,00 kr

  CD: 388,00 kr

  Vil du have mere positiv tænkning, mere trivsel, glæde og kærlighed? Denne Cd sætter fokus på positivitet og lærer dig at se muligheder i stedet for begrænsninger. Måske er positive mennesker mere tilfredse og lever længere og bedre?

 12. "Livsglæde og Energi" cover

  Livsglæde og Energi

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Du får mere livsglæde. Du får mere energi, du fokuserer på muligheder frem for begrænsninger ......

 13. "Kærlighed og Glæde" cover

  Kærlighed og Glæde

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Samlivsproblemer kan løses, mens du sover. Du styrker kærligheden. Du bliver bedre til at tackle konflikter og du oplever mere glæde.

 14. "Positivtitet der virker" cover

  Positivtitet der virker

  Download:

  228,00 kr

  CD: 248,00 kr
  "Positivitet der virker". Bearbejder negative tanker. Skaber positiv tænkning og positiv fokus. Vil du være gladere? Vil du være mere positiv?

 15. "Succes og Selvværd - Rabatpakke"

  Succes og Selvværd. Rabatpakke 3 Cd'er/downloads

  534,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr

  Lær at leve dine drømme. Skab succes på alle livets områder. Køb "Succes" og "Glæde Selvværd Selvtillid" med rabat og få tilmed "Start dagen glad" med helt gratis.

 16. "Glæde Selvværd Selvtillid" cover

  Glæde Selvværd Selvtillid

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Selvværd er guld værd. Har du et højt selvværd så får du overskud, energi, glæde, gennemslagskraft og meget andet godt. Selvværdet er en af de væsentligste psyskiske drivkræfter bag et godt liv.

 17. "Succes" cover

  Succes

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Bedst - når det gælder. Læg dig i livets overhalingsbane og bliv der. Kunne du tænke dig at nå endnu større mål uden at blive stresset og tilmed på kortere tid?

 18. "Modig og tryg" cover

  Modig og tryg

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Vil du have styrket mod og tryghed, så er dette den mentaltræning, der kan hjælpe dig.

 19. Ekstra trivsel til drenge og piger 3 - 12 år - Rabatpakke

  Ekstra trivsel til drenge og piger (3 - 12 år) - Rabatpakke som 6 Cd'er/downloads

  1.088,00 kr

  Download:

  548,00 kr

  CD: 628,00 kr

  En supergave til drenge og piger: Mere selvværd og selvtillid med mentaltræning, der holder hele livet Hele 5 Cd'er til dine børn. Glæd dem med en fantastisk gave der virker resten af livet. Kan bruges af alle børn.

 20. Selvværd og selvtillid til børn fra 3 til 12 år

  Selvværd og selvtillid. Rabatpakke (3-7 år) og (8-12 år)

  918,00 kr

  Download:

  548,00 kr

  CD: 628,00 kr
  4 Dobbelte CD'er/downloads. Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og balance til dit barn. Lad dine børn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

 21. Selvværds rabatpakke - Børn 3 - 12 år

  Selvværd og glæde rabatpakke. (3-7 år) og (8-12 år)

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  2 Dobbelte CD'er/downloads. Mere selvværd, overskud og glæde til både børn og voksne.

 22. Glade børn rabatpakke. Børn 3- 12 år

  Glade børn rabatpakke.(3-7 år) og (8-12 år)

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  2 Dobbelte CD'er/downloads. Sig god dag til: Selvværd, selvtillid, mod, koncentration, trivsel i skolen, positivitet, afslappede morgener, i seng til tiden, glæde, gode venskaber, trivsel ...

 23. "Selvværd og selvtillid rabatpakke" cover

  Selvværd og selvtillid til børn. Rabatpakke (8 - 12 år)

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  2 Dobbelte CD'er/downloads. Selvsikkerhed, selvværd, glæde, harmoni og balance til dit barn. Lad dit barn nyde godt af et højt selvværd resten af livet.

 24. "Du er noget særligt rabatpakke" cover

  "Du er noget særligt" 8 - 12 år - Rabatpakke

  598,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr

  Hele 2 dobbelte Cd'er for mindre end 2 enkelt cd'ers pris. Sådan. Skab mere glæde og positivitet.

 25. "Du er helt perfekt" cover

  Du er helt perfekt.(8 - 12 år)

  Download:

  228,00 kr

  CD: 248,00 kr
  Dobbelt CD/download. "Du er helt perfekt" indeholder "historier der virker", der er designet specielt til børn fra 8 til 12 år......

 26. "Du er noget særligt" cover

  Du er noget særligt (8 - 12 år)

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr

  Til børn med eller uden en ADHD diagnose. "Du er noget særligt" en rigtig god løsning på at minimere negative påvirkninger.

 27. "Glad i skolen"

  Glad i skolen (7-12 år)

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr

  Til børn med eller uden en ADHD diagnose. "Du er noget særligt" en rigtig god løsning på at minimere negative påvirkninger.

 28. Selvværd og selvtillid til børn. Rabatpakke (3 - 7 år)

  Selvværd og selvtillid til børn. Rabatpakke (3 - 7 år)

  456,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr

  "Du er god nok" får børn fra 3 år til 7 år til at slappe af, blive mere rolige, positive og koncentrerede. Alt sammen noget som er en god hjælp til at dæmpe ADHD symptomer og for andre børn med hyperaktive tendenser.

 29. "Du er noget helt specielt" Rabatpakke (3-7 år)

  "Du er noget helt specielt" Rabatpakke (3-7 år)

  598,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr

  Lad dit barn slappe af og lukke gassen lidt ud af ballonen. En ADHD diagnose giver mange problemer for hele familien. Skab lidt ekstra glæde og tryghed. Køb her pakketilbud med 3 Cd'er til mindre end 2 Cd'ers pris.

 30. Du er bare dejlig (3 - 7 år)

  Du er bare dejlig (3 - 7 år)

  Download:

  228,00 kr

  CD: 248,00 kr

  "Du er noget helt specielt" - en Cd der får dit barn til at falde til ro. En nem ADHD test: Fjerner den alle ADHD symptomer har dit barn måske slet ikke ADHD. Dæmper den ADHD symptomerne har dt barn måske ADHD, men du har løst en stor del af problemerne. Til børn fra ca. 3 til 7 år.

 31. Du er super sød. (3 - 7 år)

  Du er super sød. (3 - 7 år)

  Download:

  228,00 kr

  CD: 248,00 kr

  "Du er noget helt specielt" - en Cd der får dit barn til at falde til ro. En nem ADHD test: Fjerner den alle ADHD symptomer har dit barn måske slet ikke ADHD. Dæmper den ADHD symptomerne har dt barn måske ADHD, men du har løst en stor del af problemerne. Til børn fra ca. 3 til 7 år.

 32. Du er god nok (3 - 7 år)

  Du er god nok (3 - 7 år)

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr

  "Du er god nok" får børn fra 3 år til 7 år til at slappe af, blive mere rolige, positive og koncentrerede. Alt sammen noget som er en god hjælp til at dæmpe ADHD symptomer og for andre børn med hyperaktive tendenser.

 33. Du er noget helt specielt (3 - 7 år)

  Du er noget helt specielt (3 - 7 år)

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr

  "Du er noget helt specielt" - en Cd der får dit barn til at falde til ro. En nem ADHD test: Fjerner den alle ADHD symptomer har dit barn måske slet ikke ADHD. Dæmper den ADHD symptomerne har dt barn måske ADHD, men du har løst en stor del af problemerne. Til børn fra ca. 3 til 7 år.

per side